Fyraftensforedrag: Høflighed på 100 dage

Thomas Skov blev for alvor kendt blandt danskerne som praktikanten i TV-programmet Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen i 2010. Sidenhen har han som programleder på DR lavet et hav af forskellige tv-programmer, heriblandt Høflighed på 100 dage

Thomas Skov Torsdag 23. november 2017 kl. 19.00 – 20.30 på Silkeborg Medborgerhus, Bindslevs Plads.

Thomas Skov har været vært for programmet Høflighed på 100 dage. Et program, hvor han satte sig for at gøre danskerne høflige på 100 dage. De 100 dage er for længst gået, programmet har været sendt, men missionen er fortsat. For med al respekt for os danskere, så kan mange af os formentlig godt stramme lidt op på høfligheden.

Thomas ser sig selv som en forholdsvis høflig person. Han er vokset op i en lille by, Sdr. Felding, hvor det kun kan betale sig at opføre sig ordentlig, så da Thomas flyttede til København fik han sig noget af et chok – han blev ramt, ikke af et klarsyn – men af en flaskedreng i Netto, der var ved at vaske gulv med en stor maskine – flaskedrengen bad Thomas “flyt dig dog for helvede!” – og så var høflighedsmissionen så småt i gang.
Høflighed er ikke noget, alle har lært, men det er noget alle kan lære…Og livet bliver nemmere, hvis man opfører sig ordentlig.

I det underholdende foredrag om høflighed kommer vi forbi en række tests, Thomas har opfundet – blandt andet “Ville jeg gøre det samme i køen hos bageren-testen” og “Hvad skulle jeg have sagt i stedet for det jeg sagde i første omgang-testen”.
Det er ikke sikkert, at foredraget gør alle høflige, men det giver dig lidt at tænke over.